Проєкт “Food Heroes“ у СШ № 125
Про складне просто і зрозуміло. Як харчуючись відповідально, дбати про навколишнє середовище; як готувати корисні страви смачно; як скоротити обсяг харчових відходів – про ці та інші аспекти «сталого розвитку» дізналися учні СШ № 125 під час зустрічі з відомим шеф-кухарем Володимиром Ярославським у рамках проєкту “Food Heroes“.
У цікавому інтерактивному форматі була презентована інформація про відповідальне харчування, а саме – збалансоване споживання білків, жирів і вуглеводів. Володимир Ярославський поділився деякими лайфхаками правильного харчування, як то споживання бобових культур для приготування смачних заправок, вибору «некрасивих» овочів та фруктів, які насправді мають той же смак, що і «красиві», споживання їжі маленькими порціями та інше. Шеф-кухар розказав про те, як правильно зберігати продукти та відповідально переробляти відходи. Після змістовної бесіди учасники проєкту перейшли до «смачної» практичної частини і були здивовані тим, як в одній страві можна поєднати рис, грейпфрут, манго, салат, квасолю, запечений гарбуз. Цей овочевий «боул» діти заправляли соусами, вгадуючи їх інгредієнти.
Так розпочалася місія «Рятівників»! Їх завдання тепер обирати екологічні продукти, споживати їх в міру. А головне – навчати інших, бути прикладом здорового та відповідального харчування. Учасники проєкту “Food Heroes“ отримали сертифікати «Я рятую їжу», а ще новий досвід, знання та практичні поради щодо свідомого харчування. Так, поступово, крок за кроком будемо дбати про власне здоров’я та поліпшувати життя навколо.