ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Гранти

Офіційні сайти

Корисні Веб-ресурси

Управління сім"ї, молоді та спорту

 Центр   моніторингу столичної освіти

Український центр оцінювання   якості освіти

Київський регіональний центр оцінювання якості освіти

Київський палац дітей   та юнацтва

Київський університет мені Бориса Грінченка

Київська міська   психолого-медико-педагогічна консультація

Календар

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Зустріч з онуком Івана Франка Роландом Тарасовичем Франком

    У рамках року вшанування пам’яті Івана Франка відбулася зустріч учнів 9–11-х класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 125 з онуком Івана Франка – Роландом Тарасовичем Франком, організована за сприяння Ігоря Федоровича Куруса, директора Міжнародного фонду Івана Франка.
Цікаво було дізнатися про творчу та дослідницьку діяльність нащадка славетного Каменяра. Роланд Тарасович – член правління і заступник голови правління Всеукраїнського фонду відтворення видатних пам’яток історико-архітектурної спадщини імені Олеся Гончара. Він очолив центр «Франко – Європа», створений з ініціативи Міжнародного науково-технічного університету, Всеукраїнського фонду відтворення визначних пам’яток історико-архітектурної спадщини й основними своїми завданнями вважає організацію і сприяння підготовці повного видання творів І. Франка до його 150-річчя, опрацювання листування письменника з відомими діячами культури, систематизацію іншомовних його творів (написаних німецькою, польською та іншими мовами), залучення до спільної праці франкознавців з Києва, Львова, Дрогобича, відновлення пам’ятних місць, пов’язаних з іменем Івана Франка, творчість якого є складовою європейських культурних цінностей.0
Цей надзвичайно скромний чоловік не хизувався своєї приналежністю до роду великого мислителя, натомість просто відверто розмірковував про долю України, радив зберігати свою культуру та традиції, пам’ятати про величний потенціал рідної Батьківщини і людей в цілому.
Про актуальність творчості діда Роланд Тарасович говорив: «Для мене Іван Франко – це насамперед велетень духу, а вже потім – рідний дід. Тільки зараз, у немолодому вже віці, я почав інакше сприймати творчість Івана Франка й розуміти, наскільки він актуальний для всіх нас. А ще я останній з роду Франків за чоловічою, «франконосною», лінією. Це зобов’язує мене працювати, аби видати неопубліковані твори Франка, гідно відзначити його 150-річний ювілей, якщо доживемо до нього. І головне – жити заради добра Україні, як жив і творив задля її добра мій великий дід».
Доторкнутися до сторінок історії, дізнатися про правдивий образ «велетня духу», поспілкуватися з людиною духовною, яка присвятила усе своє життя вшануванню творчості Івана Франка було надзвичайним надбанням для старшокласників.

dscn2027 dscn2028 dscn2029 dscn2033 dscn2049 dscn2061 dscn2063

Комментарии запрещены.

Міжнародна співпраця

Цифрова грамотність


Я МАЮ ПРАВО!

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода

Національна дитяча

Громадська організація “Ла Страда-Україна”

Громадська організація “Ла Страда-Україна”

Наші партнери

 Освітня карта Києва

Центр развития личности Всеукраїнська безкоштовна шкільна освітня мережа
Всеукраїнський науково-практичний журнал Директор школи ліцею гімназії
Освітній портал «Педагогічна преса»
Портал освітян України «ПЕДРАДА»
V Національна виставка-презентація «Інноватика в сучасній освіті»
Дев'ята  Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» та Сьома Міжнародна виставка закордонних навчальних закладів «World Edu»

Відповідальний
за роботу в школі
старший інспектор
сектору ювенальної превенції
Дніпровського управління поліції
капітан поліції

КОЧУБЕЙ
Андрій Олександрович

Телефон для зв'язку:
+380(66) 808-94-42