ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Гранти

Офіційні сайти

Корисні Веб-ресурси

Управління сім"ї, молоді та спорту

 Центр   моніторингу столичної освіти

Український центр оцінювання   якості освіти

Київський регіональний центр оцінювання якості освіти

Київський палац дітей   та юнацтва

Київський університет мені Бориса Грінченка

Київська міська   психолого-медико-педагогічна консультація

Календар

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Декада української літератури та мови, зарубіжної літератури

Українська мова змістом, багатством, глибиною й різноманітністю переживань, відбитих у ній, красою й мелодійністю посідає одне з перших місць серед мов народів світу. Саме вона підтримує свідомість національної єдності українського народу, любов до Батьківщини й пошану до себе.
З 5 по 15 листопада 2019 року в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №125 м. Києва з поглибленим вивченням англійської мови була проведена Декада української літератури і мови, зарубіжної літератури.
Для учнів – це свято української краси, культури та традицій. Це період нових вражень та відкриттів, пошукової діяльності та проєктів, вікторин і яскравих виставок, цікавих презентацій і щирих побажань.??????????Уся Декада була насичена різними заходами. Розпочали її мультимедійні презентації та малюнки «Джерела мовної культури», де учні дізналися багато цікавих фактів з історії української мови.
Усі кабінети школи замайоріли цікавими фактами про мову, прикладами нового правопису, загадками, прислів’ями, гумористичними висловами, діалектами та афоризмами.
Учні старшої школи готували проєктні роботи на різні теми: «Українською прикольніше», «Фразеологія в активній лексиці сучасного школяра», «Світ ловив мене, та не спіймав», «За лаштунками шкільних біографій», «Поезія, що торкається серця…Ліна Костенко». А презентували свої роботи у форматі обміну досвідом, розповідаючи учням 6-х класів про вічне та прекрасне, а учні середньої школи мали змогу поділитися своїми результатами пошуків  з  мови та літератури.IMG-f478f9118e939651aa7493e580f131d8-VОсобливо ніжні почуття до життя, людей, рідних та близьких можна було прочитати та почути в День щирих побажань, а на уроках української мови писали зразкові твори про любов і дружбу, розігрували діалоги  та ставили сценки.
Привітання зі святом, змістовні стінгазети, піднесений настрій, цікаві творчі конкурси, тематичні уроки, виставки – так шкільна родина святкувала 8 листопада – напередодні Дня української писемності та мови. Об 11 годині українським радіо проводився ХІХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який уже 19 років поспіль збирає тисячі українців, як в Україні, так і за кордоном, демонструючи солідарність тих, хто любить і шанує рідне слово і мову. До цієї доброї традиції долучились і учні 5 – 11 класів.?????????? ??????????А учні 9 класів взяли участь у мовознавчому брейн-ринзі «Ознаки складного речення», де яскраво показали свої інтелектуальні здібності при опрацюванні складних речень і творчі здібності в діалогах.
Справжньою окрасою Декади став конкурс «Коса моя заплетена!». Звертаючи увагу на традиції та звичаї українського народу, у цей день красуні нашої школи у барвистому розмаїтті вишиванок презентували свої українські зачіски. Здавна довга коса вважалась символом дівочої краси. Доглянута, пишна і довга, вона була окрасою та гордістю українки.
Проте найбільш феєричним став День літературних героїв. Зранку учні школи перевтілювались у свого улюбленого героя, а вже згодом розкривали чесноти свого образу, декламуючи уривки  для всіх присутніх.
Фінальним акордом Декади стало «Свято українського фольклору».
Національні українські традиції, багатовікові символи, обереги, народний побут, пісні, танці, жартівливі сценки та любов до України – усе це чудово втілили на сцені учні 6-А та 6-Б класів.
Такі заходи розвивають інтелектуальний і творчий потенціал учнів, навчають спілкуватися і відчувати красу слова.?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? IMG-039f0eaf084cde1efd6387ca227a0271-V IMG-aaa065089a9671d2812dc9f82ef787eb-V IMG-98e123fbcf2a30848203be7e4908c615-V IMG-aba0baa3d5e4839a1f33785e02fe586f-VIMG-dd238b8ea2e1211a11cc554f260bdc5a-V ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ??????????

Комментарии запрещены.

Міжнародна співпраця

Цифрова грамотність


Я МАЮ ПРАВО!

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода

Національна дитяча

Громадська організація “Ла Страда-Україна”

Громадська організація “Ла Страда-Україна”

Наші партнери

 Освітня карта Києва

Центр развития личности Всеукраїнська безкоштовна шкільна освітня мережа
Всеукраїнський науково-практичний журнал Директор школи ліцею гімназії
Освітній портал «Педагогічна преса»
Портал освітян України «ПЕДРАДА»
V Національна виставка-презентація «Інноватика в сучасній освіті»
Дев'ята  Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» та Сьома Міжнародна виставка закордонних навчальних закладів «World Edu»

Відповідальний
за роботу в школі
старший інспектор
сектору ювенальної превенції
Дніпровського управління поліції
капітан поліції

КОЧУБЕЙ
Андрій Олександрович

Телефон для зв'язку:
+380(66) 808-94-42